Haber

Yaşar Ürük’ün İzmir Araştırmaları’nın 50. yılı kutlandı

Özellikle İzmir çalışmalarıyla tanınan araştırmacı ve yazar Yaşar Ürük’ün İzmir Araştırmaları’nın 50. yılı Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde kutlandı. “50 Yıl Bir Şehre Aşık Olmak” konulu etkinliğe katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmirliler olarak size ne kadar teşekkür etsek azdır. İzmir’e ve İzmir’e iz bırakan pek çok şey üretti. gelecek nesillerin bilmesini, öğrenmesini, sevmesini ve tutkuyla bağlantı kurmasını sağlayacak” dedi.

Tören, İzmirli araştırmacı ve yazar Yaşar Ürük’ün kültür ve sanat araştırmalarının 50. yılı dolayısıyla düzenlendi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de Yaşar Ürük’ün İzmir Araştırmaları’nın 50. yıl kutlamasına katıldı. Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi’ni dolduran İzmirliler, Lider Tunç Soyer’i alkışlarla karşıladı. Programda Yaşar Ürük’ün hayatından kesitlerin yer aldığı bir belgesel de yayınlandı. Gecede, Solist Altuğ Dilmaç ve Zafer Çebi Orkestrası eşliğinde müzikaller ve İzmir müziğinden oluşan bir konser de sahnelendi.

Soyer: “Size ne kadar teşekkür etsek azdır”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Merak ve ilgi insanın sevgisini artırır. Yaşar Ürük’le bizzat tanışmadan önce Adım Adım İzmir kitabına rastlamıştım. İzmir’e olan sevgimi artıran birçok şeyi ondan öğrendim. Daha sonra bu aşkın bir tutku olduğunu ve her zaman kitaplar ürettiğini gördüm. İzmirliler olarak size ne kadar teşekkür etsek azdır. İzmir’e iz bırakan, gelecek nesillerin bilmesini, öğrenmesini, sevmesini ve tutkuyla bağ kurmasını sağlayacak pek çok şey üretti. Hepimize şükranlarımı sunuyorum. 50. yılında onun yanında olmak ne kadar büyük bir gurur. “Sana sahip olmak güzel” dedi.

Ürük: “İyi ki varsın”

Yaşar Ürük: “İzmir’de var olmak, İzmir’de nefes almak, İzmir’de yaşamak benim için önemliydi. Benim seçimim o aşkımla kalmaktı. 50 yıldır onunla birlikteyim. Bu gece benim için çok önemli. Karşımda kalbi İzmir için atan, kalbi İzmir için atan insanları gördüm ve güzel kalplerinizden öpüyorum. “Sana sahip olduğum için mutluyum” dedi.

Puğ: “Bu vatan bizim”

Milli Kütüphane Vakfı Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi Milli Bayramlar Komisyonu Başkanı Ulvi Puğ, “Oradan aldığımız güçle, Yaşar Ürük gibi bize yol gösteren, tarihi en güzel haliyle anlatan insanlarla birlikteyiz. değerleri ve sevgiyle; “Bu vatan bizim, bu İzmir bizim, Tunç Belediye Başkanımız bizim, Yaşar Ürük bizim” dedi.

Yaşar Ürük kimdir?

Araştırmacı ve yazar Yaşar Ürük, 1952 yılında İzmir’de doğdu. Ankara Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı’ndan mezun oldu. Ayrıca opera okudu. 1967-2017 yılları arasında Devlet Tiyatroları’nda çalıştı. En genç yaşta Devlet Tiyatroları’nın yönetmenliğini yapmasının yanı sıra, kırsaldan merkeze gelip oyun sahneleyen ilk yönetmen oldu. Bugüne kadar elliden fazla oyunda rol aldı, yirmiden fazla oyun sahneledi. Salihli Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun kurucusu oldu ve diğer Devlet Tiyatrolarının İzmir, Elazığ, Konya ve Aydın sahnelerinin açılmasına katkıda bulundu. 1981-1983 yılları arasında Atatürk Çocuk Korosu’nun, 1989-1991 yılları arasında Salihli Belediyesi Çocuk Korosu’nun, 1992-2006 yılları arasında da İzmir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Korosu’nun kurucu müdürlüğünü yaptı. Çeşitli gazetelerde 1200’ün üzerinde İzmir araştırma yazısı yayımlandı. 1973 yılında başladığı İzmir ve Batı Anadolu tarihi araştırmalarına 1996 yılından itibaren devam etmektedir. 1996 yılından bu yana çeşitli gazete, dergi ve web sayfalarında 1200’ün üzerinde İzmir araştırma yazısı yayınlanmıştır. Tiyatro, müzik ve diğer alanlarda toplam 36 ödül.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberahirli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu